Verzendbeleid

Wij werken met grote internationale verzendbedrijven zoals FedEx, SF Express, DHL, UPS en EMS die samenwerken met lokale koeriers - hierdoor kunnen we direct bij je afleveren en we zijn er trots op dat we je vaste verzendtarieven kunnen bieden.

Onze levering duurt 5-14 dagen; Houd echter rekening met een levertijd van 3-4 weken (vanwege de COVID-19-situatie), we zullen uw bestelling verzenden en het trackingnummer binnen 24 uur verstrekken, het zijn de rederij en de overheid die beslissen wanneer uw bestelling wordt afgeleverd.

U wordt in rekening gebracht wanneer uw bestelling is geplaatst en alle betalingen zijn onderworpen aan verificatie en goedkeuring voorafgaand aan verzending en het kan enkele dagen duren om te verwerken. Om creditcardfraude te voorkomen, kunnen bestellingen met onjuiste factuurgegevens of waarvoor aanvullende verificatie vereist is, worden vertraagd en/of geannuleerd.

verzending proces

We beginnen onmiddellijk met het verwerken van uw bestelling, dus we kunnen geen wijzigingen aanbrengen (inclusief adreswijzigingen) nadat u uw bestelling heeft geplaatst. Wij leveren alleen op het adres dat u bij de bestelling heeft opgegeven. U wordt alleen gefactureerd voor verzonden artikelen, samen met de toepasselijke verzend- en belastingtarieven.

Zodra uw bestelling is verzonden, ontvangt u een verzendbevestiging per e-mail.

Wij verzenden alleen op werkdagen en niet op zaterdag of feestdagen.

We hebben gemiddeld 1-2 werkdagen nodig om uw bestelling te verwerken. Voor sommige artikelen kan het langer duren, vooral rond feestdagen (tot 10 dagen) of wanneer uw bestelling populaire artikelen bevat die problemen met de beschikbaarheid van de voorraad ondervinden. Bestellingen worden verzonden zodra de beschikbaarheid van het artikel is bevestigd.

Bij het bestellen van meerdere artikelen kan het voorkomen dat de producten apart worden verzonden en op verschillende data aankomen vanwege de verschillende locaties van de productiepartners.

leveringen

Zodra uw bestelling is verzonden, is de geschatte levertijd tussen de 7 en 21 werkdagen, afhankelijk van het land of de regio. Specifieke leveringsdata zijn niet gespecificeerd of gegarandeerd.

Ter informatie bieden wij de volgende geschatte levertijden:

Duitsland: 5-14+ dagen

*Opmerking: Het aantal dagen dat hierboven is vermeld, is slechts een schatting van het aantal werkdagen. Hoewel we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je bestelling op tijd aankomt, kunnen we niet verantwoordelijk worden gehouden voor omstandigheden waar we geen invloed op hebben, zoals: A. Verplichte procedures voor inklaring door de post of douane, feestdagen, slecht weer, arbeidsconflicten, protesten, enz. schatting van de levering.

Rechten, belastingen en andere toeslagen:

Internationale zendingen kunnen onderhevig zijn aan importbelastingen, invoerrechten en/of inklaringskosten, die worden geheven nadat de zending is aangekomen in het land van de ontvanger. Deze kosten zijn uitsluitend voor rekening van de ontvanger. Ons bedrijf heeft geen controle over deze kosten en kan ze niet voorspellen. Als de zending wordt geweigerd en geretourneerd, bent u verantwoordelijk voor alle van toepassing zijnde invoerbelastingen en retourverzendkosten.

Douaneregels verschillen sterk van land tot land. Als u vragen heeft, raden we u aan contact op te nemen met uw lokale douanekantoor voor meer informatie.

Verloren/gestolen/beschadigde pakketten:

Wij zijn niet verantwoordelijk voor verloren, gestolen of beschadigde pakketten. Als de tracking aangeeft dat je pakket op je adres is afgeleverd, maar je hebt het niet ontvangen, meld dit dan bij je betreffende vervoerder en/of dien een claim in.

Opmerking: we gebruiken de tijdstempelinformatie van de trackinglink en de leveringsbevestiging van de vervoerder bij het controleren van schade of retourverzoeken en we kunnen uw claim mogelijk niet honoreren als deze niet wordt gemeld.

Verkeerde adres disclaimer:

Het is de verantwoordelijkheid van de koper om ervoor te zorgen dat het ingevoerde verzendadres correct is voordat hij een bestelling plaatst. We beginnen onmiddellijk met het verwerken van uw bestelling, dus we kunnen geen wijzigingen meer aanbrengen in een bestelling nadat deze is geplaatst. Als de bestelling al is verwerkt door onze verzendafdeling, kunnen we deze niet ophalen om een ​​adreswijziging door te voeren.

Retour bericht

We stellen uw feedback, vragen of zorgen zeer op prijs. Aarzel niet om ons een e-mail te sturen op service@deefio.com om ons te laten weten hoe het met ons gaat. We nemen uw feedback zeer serieus en streven altijd naar verbetering.